Urheilijan sensomotorinen valmennus
Urheilijan sensovalmennus Helsingissä!
Ensikäynti (2h) 131,00€ sis. alv 25,50%
Jatkokäynti (1,5h) 111,00€ sis. alv 25,50%
Valjasta hermostosi vahvuudet puolellesi
Urheilijan sensomotorisessa hermostovalmennuksessa selvitetään hermoston vahvuudet käyttäen toiminnallisen neurotieteen mukaisia testausmenetelmiä.
Kun saat liikeratasi optimoitua hermostosi mukaisiksi ja haitalliset primitiivirefleksijäänteet pois tieltä, voit alkaa seurata kuinka tulokset nousevat ja palautuminen nopeutuu!
Hermolihasjärjestelmän yksilölliset erot
Erilaiset lajitekniikat ja kuntosalilla tehtävät liikkeet opetetaan kaikille samalla tavalla sivuuttaen sen, että meillä kaikilla on
yksilölliset hermostolliset vahvuudet. Hermolihasjärjestelmät eivät aktivoidu kaikilla
identtisesti ja se mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi toisella. Voiman syttymiseen vaikuttaa moni seikka, kuten esimerkiksi lantion ja leuan
asento, sekä katseen kohdistus.
Hermoston vastainen liikunta ei estä kehittymistä, mutta hidastaa ja vaikeuttaa sitä. Lisäksi loukkaantumisriski on suurempi, liikkuminen raskaampaa ja palautuminen saattaa kestää pidempään.
Kuinka paljon kevyempää, tehokkaampaa ja vähemmän kuormittavaa olisi, jos voisit liikkua, urheilla ja työskennellä tavoilla, jotka aktivoivat juuri sinun hermostosi vahvuudet?
Opi hyödyntämään synnynnäiset vahvuutesi
Aivot ja hermosto säätelevät ja ohjaavat ihmiskehon kaikkea toimintaa. Toiminnallinen neurotiede tutkii ja tarkastelee näiden järjestelmien toimintakykyä ja yksilöllisiä ominaisuuksia.
Urheillessamme synnynnäisiä vahvuuksiamme aktivoivalla tavalla hermolihasjärjestelmämme toimii optimaalisesti. Voimamme syttyy käyttöömme, kehon liikuttaminen on vaivattomampaa ja liikkeiden biomekaniikka toimii suoritusta palvellen, eikä sitä vastaan.
Liikkuessamme synnynnäisten hermostollisten vahvuuksiemme vastaisesti, teemme suorituksesta vaivalloisempaa ja epämukavampaa, lisäten samalla myös loukkaantumisriskiä.
Olipa kyseessä painonnosto, ratsastus, uinti, paini, tennis, juoksu tai vaikka pelkkä kävely, kaikille ei toimi samat biomekaniikan lainalaisuudet. Se mikä on toiselle optimaalista, voi olla toiselle jopa aivan päinvastaista.
On myös lajeja, jotka sopivat juuri tietyt synnynnäiset vahvuudet omaaville, kun taas toisilla vahvuuksilla syntynyt saattaa kokea jatkuvaa alisuoriutumista. Ja juuri näissä tapauksissa olisi erityisen tärkeää tietää ja hyödyntää omat synnynnäiset hermostolliset vahvuudet.
Sensomotoristen testien avulla päästään käsiksi yksilön synnynnäisiin vahvuuksiin, joiden ymmärtäminen auttaa meitä toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, niin urheilussa, harrastuksissa, kuin jokapäiväisessä arkielämässäkin.
Hyödyntämällä synnynnäiset hermostolliset vahvuutesi, viestit hermoston ja kehon välillä kulkevat nopeammin, opit nopeammin ja saat koko hermolihasjärjestelmän ja voimantuoton käyttöösi. Voit saada koko potentiaalisi käyttöösi kaikessa mitä teet, eikä hermostosi kuormitu turhaan ja kehosi välttyy ylimääräiseltä stressiltä.
Sensomotorinen testaus sopii myös sellaisille, jotka suunnittelevat uuden harrastuksen aloittamista. Hermostotestauksen avulla voidaan selvittää mikä laji sopii parhaiten omalle hermostotyypille.
Primitiivirefleksit
Integroitumattomat primitiivirefleksit aiheuttavat urheillessa jatkuvaa ylimääräistä lisärasitusta keholle. Ne kääntävät ja vetävät kehoa refleksiasentoihin, jonka seurauksena keho joutuu työskentelemään refleksiä vastaan.
Refleksit käytännössä vaikeuttavat liikkeiden tekoa ja vähentävät kehon liikelaajuuksia jäykistämällä kehoa.
Aktiiviset refleksit estävät saavuttamasta täyttä liikkuvuuden ja voimantuoton potentiaalia. Ne saattavat aiheuttaa myös kehollista epäsymmetriaa, jonka tiedetään altistavan loukkaantumisille ja kiputiloille
Primitiivirefleksit pitävät myös hermostoa jatkuvasti pienessä stressitilassa, joka vaikuttaa suoraan hermoston ja lihasten palautumiskykyyn. Myös ruuansulatusongelmat ovat yleinen sammumattomiin reflekseihin liitetty oire, joka saattaa heikentää ravinteiden imeytymistä.
Sammumattomat primitiivirefleksit saattavat heikentää, tai jopa estää joidenkin lihaksien aktivoitumisen, jonka seurauksena joudumme kompensoimaan ja käyttämään turhaan muita lihaksia.
Moro-refleksi heikentää vatsalihasten aktivoitumista. Tällöin, voidaksemme suorittaa keskivartalon voimaa vaativan liikkeen, on meidän yliaktivoitava lonkankoukistajia ja kaulan lihaksia.
Sammumattomat refleksit myös heikentävät tyvitumakkeiden toimintaa, joiden tarkoituksena on muokata raajojen liikkeistä sopivia ja tarkoituksen mukaisia. Tyvitumakkeet myös ylläpitävät asentotonusta.
Asentotonus on kehon tuki, joka mahdollistaa ajatusten, tunteiden ja esimerkiksi voiman vapaan syttymisen. Jos asentotonus ei pääse aktivoitumaan, ei kehon lihashermojärjestelmä pääse syttymään riittävästi, etkä näin ollen pysty käyttämään koko potentiaaliasi. Tämä johtaa myös kehon tuen puuttumiseen, jonka seurauksena loukkaantumisriski kasvaa ja kehoon saattaa alkaa ilmetä erilaisia kipuja.
Asentotonus syttyy, kun liikut hermostollisia vahvuuksia käyttäen. Jos työskentelee, liikkuu tai urheilee ilman asentotonusta, altistuu keho ja hermosto suuremmalle kuormitukselle. Eli ilman asentotonusta altistumme jatkuvasti ylimääräiselle stressille, emmekä saa koko potentiaaliamme käyttöömme. Tällöin tekeminen ja liikkuminen saattavat tuntua raskaalta ja vaikealta.
Opi ymmärtämään kehoasi syvemmin ja löydä uusi mielekkyys ja puhti tekemiseen!
Sensomotorisessa urheiluvalmenuksessa selvitetään hermoston vahvuudet, käyttäen toiminnallisen neurotieteen mukaisia testausmenetelmiä. Kun saat liikeratasi optimoitua hermostosi mukaisiksi ja haitalliset refleksit pois tieltä, voit alkaa seurata kuinka tulokset nousevat ja palautuminen nopeutuu!
Kun sammutamme primitiivirefleksit ja opimme toimimaan hermostomme mukaisesti, liikkuminen kevenee, voimantuotanto kasvaa, liikkuvuus lisääntyy, reaktiokyky paranee ja lihaksisto aktivoituu nopeammin ja kokonaisvaltaisemmin.
Saat myös enemmän räjähtävyyttä, paremman tasapainon, tehostuneen palautumisen ja pienentyneen loukkaantumisriskin.
Valmennus on hyvin yksilöityä ja sopii kaikille vasta liikunnan pariin löytäneistä ammattiurheilijoihin.
Mistä tiedän, onko minulla refleksijäänteitä?
Sensomotorisen valmennuksen ensikäynnillä kartoitetaan aktiiviset primitiivirefleksit ja niiden voimakkuudet, jonka perusteella tehdään hoitosuunnitelma. Saat omat löydösten mukaiset kotiharjoitteet ja pääsemme tekemään suunnitelman mukaisia hoitoliikkeitä jo heti ensimmäisellä kerralla.
Jos sinulla on selkeä moro refleksijäänne aktiivisena, aloitamme sillä. Moron ollessa päällä, ei voida siirtyä muiden refleksien sammuttamiseen, sillä moro estää muiden refleksien integroitumista.
Kolmen - neljän viikon päähän voi sopia jatkoajan, jossa tehdään hoitoliikkeitä ja katsotaan harjoitteiden etenemistä. Hoitoliikkeet nopeuttavat refleksien sammumista.
Lisäksi käymme läpi kotona tehtävät harjoitteet. Vaadittavien käyntien kokonaismäärä riippuu asiakkaan lähtötilanteesta, kuten hoidettavien refleksien määrästä ja vahvuudesta.
Käyntien kestot voivat hieman vaihdella asiakaskohtaisesti, johtuen yksilöllisistä eroista. Aloituskäyntiin on hyvä varata aikaa 1,5 tuntia. Jatkokäynneille 1h.
Prosessi muodostuu alkukartoituksesta, löydösten perusteella tehtävästä hoitosuunnitelmasta, refleksihoidoista, sekä kotona tehtävästä itsenäisestä työskentelystä, johon saat seikkaperäisen ja yksilöllisesti räätälöidyn harjoitusohjelman.
Vastaanottomme sijaitsee Helsingissä, osoitteessa Rahakamarinportti 3 A.
Lisäksi käymme Turussa kahdesti kuussa pitämässä pop-up-vastaanottoa. Voit lukea aiheesta lisää sivujemme ajankohtaista-osiosta, jossa tiedotamme Turun pop-up-vastaanoton varattavista ajoista.