Tunnetyöskentely
Tunnetyöskentelyä Helsingissä!
Ensikäynti (1,5h) 111,00€ sis. alv 25,50%
Jatkokäynti (1h) 90,00€ sis. alv 25,50%
Vapaudu elämään täysillä
Tunnetyöskentelyssä luodaan yhteyttä omaan kehoon ja vahvistetaan sisäistä turvan tunnetta, sekä kykyä kohdata itsensä myötätuntoisesti.
Opit päästämään irti automaattisesta ja tiedostamattomasta tunteiden pysäyttämisestä, sekä tunteiden välttelystä liiallisen järkeilyn keinoin.
Opit tuntemaan omat triggerisi ja tunnistamaan haitalliset selviytymismekanismisi ja luomaan tilalle terveellisempiä selvitymiskeinoja.
Opit ymmärtämään hermostoasi ja sen toimintaa, sekä kehittämään resilienssiä, kykyä selvitä haastavista elämäntilanteista.
Saat helpotusta ahdistukseen ja keholliseen epämukavuuteen.
Tunnetyön myötä itsetuntemuksesi vahvistuu ja kuulet paremmin omat tarpeesi.
Opit myös tunnistamaan oman vireystilasi muutokset, sekä rakentamaan hermostostasi joustavan.
Ja mikä tärkeintä, opit kohtaamaan tunteesi kokonaisvaltaisesti, jolloin niiden tukahduttamisen aiheuttamat haasteet alkavat helpottaa.
Vaalin työskentelyssäni lämpöä, myötätuntoa, turvaa ja aitoa läsnäoloa. On tärkeää kyetä olemaan läsnä aidolla ymmärryksellä ja empatialla, vaikeimpienkin tunteiden äärellä.
Tunnetyöskentelyssä sinulla on turvallinen tila opetella tuntemaan tunteesi. Tulet nähdyksi, kuulluksi ja kannatelluksi. Et jää yksin tuntemuksiesi kanssa, etkä joudu pelkäämään tai varomaan kenenkään reaktioita.
Tunnetaidot ovat itsetuntemuksen ja hyvinvoinnin perusta
Sekä terveyden, että kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää kehittää omia tunnetaitojaan. Oppia tuntemaan omia tunnelukkojaan, kohtaamaan ja vapauttamaan kehoon jumiin jääneitä tunteita ja kasvattamaan sietokykyä vaikeaksi koettujen tunteiden hyväksymiseen ja tuntemiseen.
On tärkeää olla rehellinen omien tunteiden kanssa. Jos estät tai pakenet tunteitasi, et pääse kuulemaan mistä tarpeista tunteet kertovat. Jos sivuutamme tarpeemme, sivuutamme myös itsemme ja päädymme ennen pitkää hyvin tukalaan olotilaan.
Tunnetyöskentelyssä sinulla on turvallinen tila opetella tuntemaan tunteesi. Tulet nähdyksi, kuulluksi ja kannatelluksi. Et jää yksin tuntemuksiesi kanssa, etkä joudu pelkäämään tai varomaan kenenkään reaktioita.
Olen ollut lääkärinä 35 vuotta ja tavannut paljon potilaita. Olen nähnyt paljon hulluja juttuja ja olen vakuuttunut siitä, että todellinen sairauksien syy on stressi. ~Jeffery Thomson
Tunteet ovat energiaa ja energian kuuluu virrata
Jos tukahdutamme tunteita, virtaus häiriintyy. Kehoon patoutuneet kohtaamattomat tunteet alkavat heikentää kykyä olla läsnä, aito ja spontaani. Tunteen tukahduttaminen kuluttaa myös paljon energiaa ja pitkään jatkuessa alkaa latistaa muitakin tunteita.
Tunteet ovat yhteydessä kehon toimintaan ja somaattiseen hyvinvointiin. Tunteilla on vaikutus tärkeisiin kehon toimintoihin, kuten keskushermostoon, hengityselimistöön, sydän- ja verenkiertoelimistöön, ruoansulatukseen ja jopa lisääntymiselimistöön.
Tukahdutetut tunteet alkavatkin pidemmän päälle ilmetä somaattisina oireina ja sairauksina. Tiedetään, että esimerkiksi pitkäkestoiset vihan ja kiukuntunteet ovat riskitekijä sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksille.
Koska tunteet vaikuttavat kehon jokaiseen järjestelmään, älä aliarvioi niiden voimaa hoitaa ja parantaa. ~Candace Pert
Tunteiden tukahduttaminen voi siis sairastuttaa meidät, mutta sen lisäksi se voi ilmetä hyvin moninaisin ikävin oirein ja tavoin. Se voi aiheuttaa kiputiloja, masennusta, turtuneisuutta, yli- tai alivireyttä, voimattomuutta, uupumusta, keskittymisvaikeuksia, unihäiriöitä, syömishäiriöitä, hiustenlähtöä, lihoamista, laihtumista, sosiaalisten tilanteiden välttelyä, omien tarpeiden väheksymistä ja itsensä alas painamista, jatkuvaa ylisuorittamista, loppuun palamista ja paljon muuta.
Kun kohtaamme ja vapautamme tuntematta jääneitä tunteita, olomme helpottuu. Keho pääse palautumaan tasapainoon, pystymme tuntemaan mielihyvän tunteita ja pääsemme helpommin siirtymään turvan ja rauhan tilaan. Myös energisyys lisääntyy, kun energiaa ei kulu enää tunteiden pakenemiseen.
Kehossa ei ole sairautta, joka olisi erillään mielestä. ~Sokrates
Tunteiden säätely- ja erottelykyky
Usein haitallisten sisäisten uskomuksien ja satuttavien menneiden kokemuksien synnyttämät tunteet pääsevät ohjaamaan meitä ilman, että kykenemme erottamaan näitä kokemuksia totuudesta. Tarvitsemme tunteiden säätely- ja erottelukykyä.
Tunteet tulevat monille käsiteltäväksi enimmäkseen järkeilyn muodossa. Saatamme osata sanoittaa tunteitamme ja ymmärtää syitä tunteiden takana. Saatamme kyetä hyvinkin oivaltaviin ja palkitseviin psykologisiin päätelmiin itsestämme, mutta silti kaikkein oleellisin jää uupumaan. Tunteiden tunteminen, kehollisesti ja kokonaisvaltaisesti. Tähän auttaa kehoyhteyden ja sisäisen turvan vahvistaminen, sekä ymmärrys siitä, ettei tunteiden järkeily ja niistä puhuminen ole sama kuin tunteiden tunteminen.
Kun tiedämme kuinka reagoimme voimakkaan tunteen noustessa, kun tiedämme mitkä ovat keinomme joilla tukahdutamme tunteitamme, ja kun opimme kuinka ottaa tunteet kehollisesti vastaan, saamme huomattavasti lisää varmuutta, rauhaa, turvaa ja tasapainoa elämäämme. Voimme alkaa luottamaan siihen, että emme joudu pulaan tunteidemme kanssa.
En osaa ilmaista vihaa, sen sijaan kasvatan kasvaimen. ~Woody Allen
Tunnetyöskentelyä sinun ehdoillasi
Jokaisella on yksilölliset lähtökohdat, yksilölliset tarpeet ja oma tahti edetä. Tunnetyöskentely rakentuu palvelemaan jokaista hyvin yksilöidysti. Monasti toimivana lähtökohtana on palauttaa yhteys omaan kehoon ja siellä oleviin tuntemuksiin ja tunteisiin. Tämä kasvattaa tunnekapasiteettia, jolloin pystymme ymmärtämään, että niin vihan kuin ahdistuksenkin alla lymyää usein paljon laajempi tunnekirjo, kuin mitä päälle päin näkyy.